Efezoszi Múzeum „Neue Burg“-ban

NavigationDiscussion

Adolf Hitler 1938-ban, az összegyűlt tömeg előtt az erkélyről jelentette be, hogy Ausztria csatlakozik a náci Németországhoz. Jelenleg itt székel Elnöki Hivatal és Kongresszusi Központ, az Osztrák Nemzeti Könyvtár, a Bécsi Világmúzeum és a Művészettörténeti Múzeum egy része az Efezoszi Múzeummal.

©Panoramio.com/ Vasily Badin

A Neue Burg Hofburg területének és Heldenplatz terének domináns történelmi épülete. Ez a császári terület legfiatalabb építménye, Bécs egyik legrangosabb épülete.

Egy belépőjeggyel két múzeumba

Művészettörténeti Múzeumba vásárolt belépőjegy tartalmazza a Neue Burg kiállítási részébe való belépőt is, ahol az Efezoszi Múzeum és a hangszerek és fegyverek gyűjteménye található. Az épületek egymás közelében helyezkednek el, a Burgring közút választja el őket egymástól.

Neue Burg3Efezoszi Múzeum (Ephesos Museum)

Az ősi Efezosz városa a múltban a legjelentősebb antik városok közé tartozott. A 19. század végén egy osztrák régészeti expedíciót küldtek a mai Törökország területére, amely azután 11 éven keresztül gyűjtötte az értékes leleteket. Ezek napjainkban a Bécsi Efezoszi Múzeum kiállításán kaptak helyet. A kiállított tárgyak között számos jó állapotban lévő szobor található, melyek egykor pl. egy hatalmas római fürdőt díszítettek. A gyűjtemény legkiemelkedőbb értékű tárgya a római császári időszakot bemutató, egyedülálló dombormű ciklus.

Antik hangszerek gyűjteménye (Sammlung alter Musikinstrumente)

A kiállítás leglényegesebb része a Habsburgok tulajdonából származik, és a reneszánsz és a barokk korszakból származó értékes gyűjteményéből tevődik össze. A kivételesen értékes darabok közé az antik bécsi zongorák, Jacob Stainers vonóshangszerei és a reneszánsz fúvóshangszerek tartoznak. A szervezett koncertek ideje alatt egyes hangszereket nem csak megnézni, de hallani is lehet.

Neue Burg2

Korabeli fegyverek és vértezetek gyűjteménye (Hofjagd- und Rüstkammer)

A bécsi gyűjtemény a maga nemében a világ legjelentősebb ilyen jellegű gyűjteménye. Megtalálhatóak benne csaknem minden nyugat-európai dinasztiát bemutató tárgyak, melyek a 15. század elejétől a 20. század végéig terjedő időszakból származnak. A páncélzatok, nyergek és fegyverek gazdag díszítése azon események jelentőségéről vallanak, amelyekre elkészítették őket. Ezek többsége katonai hadjárat, birodalmi gyűlés, koronázási ünnepség, esküvő vagy keresztelő volt. A gyűjtemény őrzi a világ egyik legszebb fegyverét, II. Maximilián császár arany kardját a 16. századból.

Nyivatartási idő

A múzeum egész évben, szerdától vasárnapig 10.00 és 18.00 óra között látogatható. Hétfőn és kedden zárva van. Az utolsó belépés záróra előtt fél órával lehetséges.

Belépőjegyek

Felnőttek: 15,00 €.

Diákok (a 25. év betöltéséig) / nyugdíjasok (65 éves kortól) / rokkantak: 11,00 €.

Csoportok (min. 10 személy): 11,00 €.

A 19 év alatti gyerekeknek és fiataloknak a belépés ingyenes.

Kombinált belépőjegyek

A Habsburgok kincsei (Schätze der Habsburger) = Művészettörténeti Múzeum + Neue Burg + Császári kincstár (Schatzkammer). A megvásárlás után 1 évig érvényes.

Felnőttek 20,00 € / Csoportok (min. 10 személy): 18,00 €.

Masterticket (Masterticket)= Művészettörténeti Múzeum + Neue Burg + Leopold Múzeum (Leopold Museum). A megvásárlás után 1 évig érvényes.

Felnőttek 24,00 €/ Csoportok (min. 10 személy): 19,00 €.

A belépő jegyek online is megvásárolhatóak, így elkerülhetik a pénztár előtti sorbanállást.

További információk német és angol nyelven a múzeum honlapján érhetők el.

Cím

Ephesos Museum NEUE BURG
Heldenplatz
1010 Wien
Tel.: +43/1/525 245 202
E-mail: kunstvermittlung@khm.at
Web: www.khm.at

Show on map

Locations mentioned in post

marker

Efezoszi Múzeum

Adolf Hitler 1938-ban, az összegyűlt tömeg előtt az erkélyről jelentette be, hogy Ausztria csatlakozik a náci Németországhoz. Jelenleg itt székel Elnöki Hivatal és Kongresszusi Központ, az Osztrák Nemzeti Könyvtár, a Bécsi Világmúzeum és a Művészettörténeti Múzeum egy része az Efezoszi Múzeummal.
Show on map Route here