Práter – szórakozás és adrenalín

NavigationDiscussion

A bécsi Práter Európa legnépszerűbb szórakoztató parkja közé tartozik. Hatalmas területén több mint 250 különböző attrakciót találnak a legáltalánosabbtól a legbolondosabbig. A terület egész évben, a nap 24 órájában ingyenesen látogatható.

© Österreich Werbung, Fotograf: Diejun

A belépőjegyeket csak az egyes attrakciókhoz kell megvásárolni. A főszezon március 15-én kezdődik és október 31-ig tart, a látnivalók többsége 10.00-01.00 óra között érhető el.

A práteri  „LEG“

A legismertebb a 65 méter magas orosz óriáskerék (Riesenrad), amely hatalmas körvonalaival már nagy távolságból magára vonja a  figyelmet. A Prater és Bécs szimbólumáról azt mondják, hogy az, aki legalább egyszer nem utazott rajta, nem is volt igazán Bécsben.

Belépőjegyek: Felnőttek 9,50 € / Diákok 8,50 € / Gyermekek (3 – 14 éves korig) 4,00 €. A 3 év alatti gyermekeknek a belépés ingyenes. Családi belépő: 2 felnőtt + 2 gyermek 14 éves korig 24,00 € / 2 felnőtt + 3 gyerek 25,00 € / 2 felnőtt + 4 gyerek 26,00 €

A legnépszerűbb  látványosságai közé tartozik a  Madame Tussaud Viaszfigurák Múzeuma. Megtalálják itt számos prominens történelmi és jelenkori személyiség alakját, a politika, a tudományok, a sport, a zene és a filmes jelenetek világából. A figurákhoz való hozzáférés akadálymentes, a közvetlen közelségükben fényképeztethetik le magukat. A múzeum naponta 10:00-18:00 között tart nyitva, az utolsó belépés ideje 17:00.

Belépőjegyek: Fiatalok és felnőttek 20,50 € / Gyermekek (4-14 éves korig) 16,50 €. A 4 év alatti gyermekeknek a belépés ingyenes.   Online  jegyvásárlás esetén 20-30% -ot megtakarít és a fiatalok és felnőttek 16,40 € fizetnek / gyermek (4-14 évig) 13,20 €.

További információk a múzeum honlapján találhatók, német és angol nyelven.  

Gyorshajtás szárazföldön és vízen

Aki inkább egy jó adag adrenalin után vágyódik, az élvezni fogja a gyorshajtást szárazon a hullámvasúton (Megablitz), a vízen (Wildalpenbahn, Aqua Gaudi) vagy a teljes sötétségben lézershow kíséretében. A világ legmagasabb láncos körhintája (Praterturm) 117 m magas és 60 km /óra sebességgel repíti körbe a látogatókat. A katapultok 100 km / óra sebességgel lőnek a magasba (Turbo Boost), a 37 méter magas U-rámpa (Boomerang) eléri a 85 km / óra sebességet. Biztosítja a szórakoztatást több gokartpálya és autódrom, a kísértetházak, mesés barlangok, céllövöldék, trambulinok, hinták, csúszdák és számos egyéb látnivaló. A jegyárak 3,00 EUR-tól felfelé mozognak. Az attrakciók teljes listáját  itt találják meg.

A szórakoztatás mellett megtalálják itt a pihenő- és sétahelyeket, a park a Bécsi lakosok népszerű kikapcsolódási helye. A gyermekek részére több tíz játszótér van kialakítva, látogatható a planetárium, golfklub,  bowling, ki lehet használni az uszodát étteremmel és frissítőkkel. Nyáron játszhatnak futballt, baseballt, gyeplabdát, teniszt, futhatnak vagy éppen lovagolhatnak. Télen futhatnak sítalpon, szánkózhatnak vagy korcsolyázhatnak.

Cím

Prater Wien
Tiefstraße – Ausstellungsstraße
1020 Wien
Tel.: +43/1/728 05 16
E-mail: info@wiener-prater.at
Web: www.prater.at

Show on map

Locations mentioned in post

marker

Práter – szórakozás és adrenalín

A bécsi Práter Európa legnépszerűbb szórakoztató parkja közé tartozik. Hatalmas területén több mint 250 különböző attrakciót találnak a legáltalánosabbtól a legbolondosabbig. A terület egész évben, a nap 24 órájában ingyenesen látogatható.
Show on map Route here