Parkolás Bécsben

Ha autóval készül Bécsbe, akkor röviden nézze meg, hogy hol lehet a legkedvezőbb feltételekkel leparkolni. Így elkerülheti a felesleges stresszt, a drága parkolást, az esetleges büntetéseket. A Park & Ride parkoló házakban való parkolás általában kockázatmentes. A hétvégeken és az ünnepeken érdemes a városközpontban parkolni, ugyanis az ingyenes. Ajánlatos figyelni a közlekedési táblákon feltüntetett kivételekre.

Ilustračné foto: ©DriveNow

A Park & Ride parkolóházak

A Park & ​​Ride parkolóházak Bécs külvárosi részein kínálnak kedvezményes parkolási lehetőségeket. Ily módon elkerülhetik a városi közlekedést és városközpontban való bolyongást. Az egész napos parkolás díja  (0-24 óra) 3,40 €. Ehhez azonban hozzá kell számolni a bécsi tömegközlekedésben megtett utazási költségeit is.

A parkolóházak közvetlenül a metróállomások megállói mellett találhatók, így onnan kényelmesen és gyorsan bejuthatnak a város központjába. A parkolóházból az utazási céljához vezető utat a városi tömegközlekedés tervezőjén  (németül/angolul) keresztül tervezhetik meg. A Park & ​​Ride garázs megnevezését a P + R formátumban adja meg (pl. P + R Erdberg).

A  Park & Ride  parkolóházak a metróállomások mellett helyezkednek el, lásd a térképet.

Metróállomás Útvonal
Erdberg (U3)
Leopoldau (U1)
Aderklaaer Straße (U1)
Donaustadtbrücke (U2)
Ottakring (U3)
Heiligenstadt (U4)
Spittelau (U4)
Hütteldorf (U4)
Siebenhirten (U6)
Liesing (S1)

Parkolás a városközpont garázsaiban

A városközpontban  és a szomszédos városrészekben található  mélygarázsok drágábbak, mint a Park & ​​Ride. Előnyösek a rövid időtartamú  parkolás esetében, vagy egy helyszín célirányos meglátogatásakor, ha a továbbiakban már nem tervezi  használni a tömegközlekedést.   Így spórolhat a menetjegyeken. Ha például a napot a történelmi belvárosban szeretné sétákkal eltölteni, megéri beparkolni  a Garage am Museumsquartier garázsba, amely a történelmi központban, Hofburg területén található. A napi parkolás díj naponta max. 8,00 €. A városközpontban lévő további garázsok megkeresésére használja az interaktív térképet, amelyen a piktogramra kattintva megjelenik az óránkénti vagy napi parkolási díj.

Parkolás a város utcáin

A központban és a szomszédos körzetekben rövid idejű parkolási zónák vannak érvényben. Az itteni parkolás ideje korlátozott és a parkoló kártya használata szükséges. Az adott körzeti zóna kezdete egy  jellel van ellátva, a vége viszont már nincs, ezért meg kell jegyezni, hogy  melyik körzetben tartózkodnak.

Parkschein

A rövid időtartamú parkolási zónákban a parkolókártyát mindig a parkolás  első percétől kell használni, még akkor is, ha csak egy rövid időtartamra szeretne megállni (poggyász kirakása). Ha egyszerre egynél több kártyát kell használnia, valamennyire ugyanazt az érkezési időt írja fel. A kártyák a parkolási idő szerint vannak színkódolva.

A városközpont utcáin a kijelölt időtartamokon kívül, hétvégeken és ünnepnapokon érdemes parkolni, amikor a  parkolás ingyenes. Néhány bevásárló utcában más előírások lehetne érvényben, de ezek egyértelműen jelezve vannak a közlekedési táblákon.

Árlista

15 perc ingyen (a szállodákban is a rendelkezésre áll, más jegyekkel nem kombinálható)
30 perc 1,00 €/ 60 perc 2,00 € / 90 perc 3,00 € / 120 perc 4,00 €

Körzetek HE – PEN SzO – VAS, ünnepek
1-től 9-ig és 20 9 – 22ó, max. 2 óra ingyenes
12 és 14-től 17-ig 9 – 19ó, max. 3 óra ingyenes
A városi csarnok közelében (Stadthalle) 9 – 22ó, max. 2 óra 18 – 22ó, max. 2 óra
  1. Historické centrum – Innere Stadt

KPZ2

Elárusító helyek

– dohányáru üzletek
– cigaretta automatáknál
– üzemanyagtöltő állomások
– a Wiener Linien közlekedési vállalat elárusító helyei
– a Wiener Linien jegyárusító automatái
– mobil telefonon keresztül SK, DE

[codepeople-post-map]