Sebességkorlátozás az autópályán IG-L kiegészítéssel

Sok szlovák vezető tapasztalta az osztrák autópályákon a sebesség többnyire 100 km /órára való csökkentését, IG-L megjelöléssel, végtelenül hosszú távon. Gyakran töprengenek azon, hogy nem hagyták-e véletlenül figyelmen kívül a korlátozások végét. Mire jó ez az „indoklás nélküli” korlátozás?

A korlátozásokkal rendelkező szakaszok általában nagyobb városok mellett vagy a főbb autópálya-csomópontokban fordulnak elő, és több tíz kilométer hosszúak lehetnek.

Mit jelent az IG-L?

Ez a korlátozás az osztrák környezetvédelmi program számára indokolt. Az IG-L a kipufogógázok elleni védekezésről szóló törvény rövidítése (Immisionsschutzgesetz-Luft), és az autópályákon és bizonyos gyorsforgalmi utakon a sebességkorlátozó jel alatt szereplő kiegészítésként jelenik meg. A sebesség általában 100 km / órára korlátozódik, és célja a kipufogógáz-kibocsátás csökkentése. Megelőzésként aktiválódik, vagy amikor egy adott szakaszon növekszik a kipufogógáz koncentrációja.

Óvakodj a bírságoktól

A IG-L korlátozással mért szakasz sebességének átlépésekor ugyan csak egy szabálysértést t követ el, de két törvényt sért, nevezetesen a közúti közlekedést (StVO) és a légkör kipufogógázok elleni védekezéséről szóló törvényt (IG-L). A bírság összege tehát magasabb, mint a sebesség általános túllépésénél. Előzetesen az alábbi díjszabásra lehet számítani:

  • 10 km /óra 20 € helyett 35 €.
  • 20 km / óra 35 € helyett 50 €.
  • 30 km / óra 50 € helyett 85 €.

Ha a sebesség túllépése meghaladja a 30 km /órát, a büntetések nagyságát közigazgatási eljárásban határozzák meg, ahol illetékek fizetésével is számítani kell.