...
...

A Tenger Háza

Varázslatos víz alatti világ

A Tenger Háza tele van élettel és színekkel, az akváriumok tele vannak trópusi édesvízi és tengeri állatokkal, korallokkal, anemónákkal, csikóhalakkal, rájákkal, murénákkal és még sok mással. Mindezek közepén található Ausztria legnagyobb tengeri akváriuma, amely két emeleten terül el. A víz alatti élet érdekes látványát és a közvetlenség érzetét az úgynevezett "tengeri szem", egy félgömb alakú fülke nyújtja, amelyen keresztül közvetlenül az akváriumban találja magát.

A Tenger Háza egy tízemeletes toronyban található, amelyet eredetileg légvédelmi célokra szántak. A torony minden emeletét gyalog vagy lifttel lehet megközelíteni. A tetőn egy kilátóterasz található, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik egész Bécsre.

Praktikus megoldás, ha a legfelső emeletre lifttel megyünk fel, majd a lépcsőn lefelé haladva kezdjük meg a túrát.

Halak, pókok, kígyók és krokodilok.

A víz alatti élet mellett a Tenger Háza terráriumokban és a szárazföldi életben is megtekinthető. Itt skorpiókat, különböző pók- és kígyófajokat, tarantulákat, pitonokat, mérges mambákat, krokodilokat és a világ legnagyobb szárazföldi rákját is megtalálod. Mérete eléri a 40 cm-t.

Állatokkal való érintkezés

A Tenger Házában nemcsak megfigyelheti az állatokat, hanem meg is simogathatja őket. A gyerekek közvetlenül a bejáratnál lévő akváriumban díszes koi pontyokkal játszhatnak, míg a trópusi házban különböző kismajomfajok szaladgálnak szabadon, papagájok röpködnek és denevérek bújnak el.

Cápák, piranhák és hüllők etetése

Akár hétközben, akár hétvégén látogat el a Tenger Házába, ne hagyja ki a rendszeres cápaetetés vagy cápabúvárkodás programját. A programot úgy tervezik, hogy nincs " szokásos " hétköznap, de ha például cápaetetésen szeretne részt venni, érdemes hétfőre, szerdára vagy péntekre időzíteni a látogatást.

nyitvatartási idő
Napi 9:00 - 20:00

A tenger házában található Sharky's Café naponta 10:00 és 19:00 óra között tart nyitva.

A 360° OCEAN SKY étterem naponta 09:00 és 23:00 óra között, pénteken és szombaton 02:00 óráig tart nyitva.

árak EUR
Felnőttek 21,90
Kedvezményes jegy* 16,40
Gyermekek és fiatalok (6-15 éves korig) 9,80
Gyerekek (3-5 év) 6,50

*A kedvezmény érvényes: nyugdíjasokra, diákokra (16 éves kortól) és fogyatékkal élőkre, megfelelő személyi igazolvány felmutatásával. Hétvégén és ünnepnapokon a kedvezményes belépőjegy nem érvényes.

Gyerekeknek (0-3 éves korig) a belépés ingyenes.

A csoportos kedvezményekért lásd a "Gyakorlati tudnivalók" részt.

Érkezés tömegközlekedéssel

 • U3-as metró (Stanica Neubaugasse)
 • 13A busz (Stanice Tenger Háza)
 • 14A busz (Stanice Tenger Háza)
 • Az 57A busz (Stanice Tenger Háza)

Érkezés autóval

Bécsbe matrica nélkül is el lehet jutni autóval. Ebben az esetben ügyelnie kell arra, hogy ne térjen rá az autópályára. Ez minden bizonnyal hosszabbá teszi az utazást, de néhány eurót megspórolhat egy egynapos kiránduláson. Bécsbe a Petržalka-Berg határátkelőn keresztül juthat el, majd a B9-es úton Schwechaton keresztül. Mindig javasoljuk a navigációs rendszer használatát. Ne feledje azonban kikapcsolni az autópályák használatát.

Parkolás

A Tenger Háza a Mariahilfer Straße bevásárlóutca közelében található. A Haus des Meeres közelében a parkolás meglehetősen bonyolult lehet, a legjobb, ha a P+R parkolók egyikét használja. Ha az utcán parkol, akkor a rövidtávú parkolási zónák érvényesek. A parkolás hét közben díjköteles, a maximális parkolási idő 2 óra. Hétvégén és ünnepnapokon a parkolás ingyenes és időkorlátozás nélküli. A városközpont egyes utcáiban szombatonként is korlátozások vannak érvényben. Ezek a helyek táblákkal vannak jelölve.

 • Hétfő - péntek (max. 2 óra) 9:00 - 22:00 óra között
 • Hétvégén és ünnepnapokon a bécsi utcai parkolás ingyenes.

A rövid távú parkolási zónákban parkoláshoz parkolókártyát kell használni. Az adott kerület zónájának elejét tábla jelzi, a végét viszont nem, ezért figyelnie kell, hogy melyik kerületben tartózkodik. Az utcai parkolásért fizetni applikációkon keresztül is lehet, ahol regisztrálni kell.

Csoportos kedvezmények

Minden 10 fizető személy után egy kísérő személy ingyenesen beléphet a Tenger Házába.

Háziállatok

A Tenger Házában nem engedélyezett minden háziállat.

Babakocsik és rollerek

A látogatók a babakocsikat a földszinten, a Tenger Háza bejáratánál parkolhatják le.

Kerekesszékesek

A kerekesszékesek kísérője ingyenesen léphet be a Haus des Meeresbe. Minden emelet lifttel megközelíthető.

Dohányzás

A dohányzás az egész épületben tilos. Kivéve a 11. emeleti teraszon és a 4. emeleti külső lépcsőházban.

Kérjük, ne zavarja az állatokat

 • A vakus fényképezőgépek és mobiltelefonok használata nem megengedett.
 • Az akváriumok kopogtatása szintén tilos.
 • Kérjük a látogatókat, hogy ne legyenek túl hangosak.
 • Az akváriumokba, terráriumokba és egyéb állatos területekre nem szabad tárgyakat vagy élelmiszert dobálni vagy elhelyezni.
 • Az állatakadályok nélküli területeken, pl: Trópusi Ház, Croki Park, Ausztrália-kerítés, tilos az állatokat etetni vagy megérinteni! Kivételt képeznek a Koi pontyok és a Garra rufa akváriumok; ezeket a víz alatt óvatosan meg lehet fogni, de semmiképpen sem szabad kézbe venni vagy a vízből kihúzni.
 • Ezeken a területeken tilos az étel- és italfogyasztás!
 • Kérjük, vegye figyelembe a magas trópusi hőmérsékletet egyes területeinken.
 • Tilos a kerékpározás, a roller, a kickboard, a görkorcsolya és a gördeszka bármilyen fajtája, valamint a labdákkal, lufikkal való játék és a szelfibotok használata.

A tenger háza

Fritz-Grünbaum-Platz 1, 1060 Bécs, Ausztria
Tel.: +43 1 587 14 17
Email: office@haus-des-meeres.at 
Web: www.haus-des-meeres.at