...
...

Albertina Múzeum és Galéria

A múltban a Habsburg császári család legnagyobb városi palotájának része volt, ma pedig nemzetközi jelentőségű művészeti múzeum és galéria. Michelangelo, Van Gogh, Dürer, Rubens és Rembrandt rendkívüli kiállításai látogatói rekordokat döntöttek.

Monet, Miró, Picasso

Az Albertina gazdag kiállítási programot kínál ritka műalkotásokkal a 15. századtól napjainkig. Az állandó kiállítás Európa egyik legjelentősebb nemzetközi klasszikus modernista gyűjteményét mutatja be a francia impresszionizmustól a német expresszionizmuson és az orosz avantgárdon át a kortárs művészetig. Olyan világhírű művészek képviselik, mint Monet, Renoir, Cézanne, Modigliani, Miró, Picasso, Klee, Magritte, Kirchner, Bacon, Degas, Baselitz, Kiefer, Katz és mások. A múzeum a világ egyik legértékesebb és legterjedelmesebb grafikai gyűjteményével is rendelkezik.

Ezen kívül a látogatók 21 császári szobát tekinthetnek meg a művészeti kiállítás részeként. Ezek a múzeum 2 emeletén helyezkednek el, és ritka eredeti bútorokkal vannak berendezve.

A gyűjtemények és festmények galériája, valamint a közelmúltbeli kiállítások alkotásaiból készült tárlatvezetés online is megtekinthető.

Részletesebb információkért látogasson el a galéria magyar nyelvű honlapjára.

nyitvatartási idő
Napi 10:00 - 18:00
Szerda & péntek 10:00 - 21:00

Munkaszüneti napokon a nyitva tartás a hét adott napjától függ.

árak EUR
Felnőttek 18,90
Kedvezményes jegy* 14,90
Gyermekek 19 éves korig free
Fogyatékossági kártyával rendelkező személyek 7,00

*A kedvezmény a következőkre vonatkozik: nyugdíjasok, diákok (26 éves korig) a megfelelő igazolvány bemutatásával.

Az Albertina Múzeum Bécs központjában, az Állami Operaház, a Kärntnerstraße és a Hofburg-palota között található. Elhelyezkedésének köszönhetően a múzeum tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. 

Tömegközlekedés

  • Földalatti: U1, U2, U4 (Karlsplatz), U3 (Stephansplatz).
  • Villamos: 1, 2, D, 62, 71, Badner Bahn (Kärntner Ring/Oper).
  • Tömegbusz: 2A (Albertina)

Érkezés autóval

Bécsbe autópályabélyeg nélkül is lehet menni. Ilyenkor vigyázni kell, nehogy az autópályára kanyarodjon. Ez minden bizonnyal meghosszabbítja az utat, de egy napos utazáson megspórolhat néhány eurót. Javasoljuk, hogy mindig használja a navigációt. De ne felejtse el kikapcsolni az autópályák használatát.

Parkolás

A bécsi parkolás bonyolult lehet, ezért javasoljuk, hogy használja a belvároshoz közeli P+R parkolók vagy mélygarázsok egyikét, mint például a Kärntnerringgarage, a Kärntnerstraße Tiefgarage vagy a Palais Corso garázs. A rövid távú parkolási övezetek az utcai parkolásra vonatkoznak. A hétköznapi parkolás legfeljebb 2 óra parkolási idővel fizetős. Hétvégén és ünnepnapokon a parkolás ingyenes és időkorlátozás nélküli. A városközpont egyes utcáiban szombatonként is korlátozások vannak érvényben. Ezeket a helyeket táblák jelzik.

  • Hétfő - péntek (max. 2 óra) 9:00 - 22:00 óra között
  • Hétvégén és ünnepnapokon a bécsi utcai parkolás ingyenes.

A rövid távú parkolási zónákban parkoláshoz parkolókártyát kell használni. Az adott kerület zónájának elejét tábla jelzi, a végét viszont nem, ezért figyelnie kell, hogy melyik kerületben tartózkodik. Az utcai parkolásért fizetni applikációkon keresztül is lehet, ahol regisztrálni kell.

Nyilvános idegenvezetés

A múzeum német nyelvű tárlatvezetéseket kínál. A tárlatvezetéseket online lehet lefoglalni, legkésőbb három nappal a tárlatvezetés előtt. A fennmaradó helyeket a túra napján a jegypénztárban lehet megvásárolni. A résztvevők száma korlátozott. A tárlatvezetés ára 5,00 €/fő.

Csoportok

A csoportos látogatáshoz nem szükséges előzetes regisztráció. Javasoljuk azonban, hogy a jegyeket előzetesen online vásárolják meg, hogy elkerüljék a pénztárnál való várakozást. Időpontok foglalása nem lehetséges, és nincsenek csoportos jegyek.

Audio guide

A hangos idegenvezetők átfogó tájékoztatást nyújtanak a kiállítás tartalmáról, a műalkotásokról, a művészekről és korukról, idézetekkel, interjúkkal és háttérzenével megspékelve, hogy a múzeumlátogatás igazán különleges élménnyé váljon.
A rendelkezésre álló nyelvek: német, angol, olasz, spanyol, cseh, orosz, kínai, japán, ukrán és orosz.

Akadálymentes hozzáférés

Az Alberina Múzeum minden területe és szintje akadálymentesített, illetve lifttel és emelvénnyel megközelíthető. Kerekesszékek és járást segítő eszközök a fő ruhatárban ingyenesen kölcsönözhetők a személyi igazolvány ellenében, letétként.

Állatok

Háziállatok (a szolgálati állatok kivételével) nem engedélyezettek a kiállítási területeken.

Albertina

Albertinaplatz 1
A-1010 Bécs
Tel.: +43 1 534 83 0
E-mail: besucher@albertina.at
Web: www.albertina.at