...
...

Pillangóház Bécs

Bécs, Ausztria fővárosa számos lenyűgöző látnivalónak ad otthont, és ezek egyike a bécsi Pillangóház. Ez az egyedülálló látványosság a Hofburg-kertek gyönyörű környezetében található, amelyhez a mesés pálmakert is tartozik.

A Pillangóház egy üvegházi komplexum, amely ideális környezetet biztosít több ezer színes pillangónak. Amikor belép ebbe a természeti gyöngyszembe, a trópusi erdők világába kerül, ahol élvezheti a virágok illatát és az egzotikus hangulatot. A pillangóházban egy hatalmas térben sétálhatsz, ahol a pillangók szabadon mozognak a különböző növényfajok között.

A lepkeházban tett séta során lehetőséged lesz megcsodálni a világ különböző részeiről származó különböző lepkefajokat. A színes és elegáns teremtmények a levegőben lebegnek, miközben élvezheted egyedi repülésüket és gyönyörű, színes szárnymintáikat. A pillangók mellett más trópusi állatokat, például halakat, madarakat és egzotikus növényeket is láthatsz.

Azok számára, akik többet szeretnének megtudni a pillangók világáról, a pillangóházban egy oktatási terület is található. Itt megismerkedhet a pillangók életciklusával, biológiájával és az ökoszisztéma szempontjából betöltött jelentőségével.

A bécsi Pillangóház meglátogatása egyedülálló élményt nyújt a természet és az egzotikusok szerelmeseinek. Egyedülálló lehetőséget kínál e gyönyörű teremtmények természetes élőhelyükön történő megfigyelésére, és olyan légkört teremt, amely a rohanó városi életből való békés visszavonulásra emlékeztet.

Ha úgy dönt, hogy ellátogat a bécsi Pillangóházba, érdemes előre jegyet váltania, mivel ez a látványosság nagyon népszerű a turisták körében. A Pillangóház meglátogatása azonban egyedülálló élménnyel és a természet szépségének és sokszínűségének felejthetetlen emlékeivel jutalmazza Önt.

nyitvatartási idő
(április - október): naponta + ünnepnapokon 10:00 - 17:45
(november - március): naponta + ünnepnapokon 10:00 - 15:45

A pillangóház egész évben nyitva tart.

árak EUR
Felnőttek 9,00
Kedvezményes jegy* 7,00
Gyermekek 3 éves kortól iskolakezdés után 5,00

*A kedvezmények a következőkre vonatkoznak: Nyugdíjasok, diákok (26 éves korig) és fogyatékkal élők a megfelelő igazolvány bemutatásával.

A 10 főnél nagyobb csoportok számára a belépőjegy 1,00 euróval olcsóbb a felnőttek/gyermekek számára, és 0,50 euróval olcsóbb a kedvezményes jegy.

Túravezetés csoportok számára

Ha részletes csoportos túra iránt érdeklődik, a Pillangóház biológusai szívesen segítenek Önnek. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, forduljon a fuehrungen@schmetterlinghaus.at címre.

Kerekesszékek és járókeretek

A Pillangóház területe kerekesszékkel közlekedők számára is megközelíthető, babakocsik és kerekesszékek használata megengedett.

Kutyák

A kutyák tartása a helyszínen teljes mértékben tilos.

Evés, ivás és dohányzás

Étkezés és ivás csak az előcsarnokban, a filmteremben és a kastélykertben engedélyezett. A Pillangó Zónában tilos enni és inni. A dohányzás az egész területen tilos.

Rendezvénytér bérlés

A Pillangóház különböző rendezvények, például termékbemutatók és kiállítások, szemináriumok és workshopok, felolvasások és koncertek, divatbemutatók és fotózások számára bérelhető. Ha bármilyen kérdése van, forduljon a info@schmetterlinghaus.at címre.

Trópusi hőmérséklet

A lepkeházban a hőmérséklet állandóan 26 °C és 35 °C között van, ez az a hőmérséklet, amelyen a lepkék a legjobban fejlődnek. A páratartalom 80 % körül van. Egyes látogatók nem tolerálják jól ezeket az éghajlati viszonyokat, ezért kérjük, legyen óvatos.

Schmetterlinghaus Palmenhaus

Burggarten Hofburg
1010 Bécs
Tel.: +43/1/533 85 70
E-mail: info@schmetterlinghaus.at
Web: www.schmetterlinghaus.at