...

Prater

Szórakozás és adrenalin

A bécsi Práter Európa egyik legnépszerűbb vidámparkja. Hatalmas területén több mint 250 különböző attrakciót találsz, a leghétköznapibbaktól a legőrültebbekig. A terület egész évben a nap 24 órájában nyitva áll a látogatók előtt, és a belépés ingyenes.

A Práter legjobbjai

A leghíresebb a 65 méter magas óriáskerék, amely már messziről felhívja magára a figyelmet hatalmas sziluettjével. A Práter és Bécs e nevezetességéről azt mondják, hogy aki nem ült rajta legalább egyszer, az még nem járt Bécsben.

Jegyek: felnőttek 13,50 €/gyermekek (3-14 éves korig) 6,50 €. A 3 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes. Családi jegyek: 2 felnőtt + 2 14 év alatti gyermek 34,00

Az egyik legkeresettebb látnivaló a Madame Tussauds viaszmúzeum, ahol a történelem és a jelen számos kiemelkedő alakja látható a politika, a tudomány, a sport, a zene és a film világából. A próbababák megközelítése kerekesszékkel is lehetséges, és a figurák közvetlen közelében fényképezkedhetsz. A nyári szezonban a múzeum naponta 10:00-20:00 óra között tart nyitva, az utolsó bebocsátás 19:00 órakor. Szezonon kívül 10:00-18:00 között.

Jegyek: Ha online vásárolja meg jegyeit, 20-30%-ot spórolhat, és 26,00 €-t fizet fiataloknak és felnőtteknek/ 20,00 €-t gyermekeknek (4-14 éves korig). A 4 év alatti gyermekek ingyenesen léphetnek be. A jegyek a jegypénztárban drágábbak, és kevésbé garantált, hogy bejutsz a múzeumba, mivel a jegyek száma korlátozott.

További információk a múzeum német és angol nyelvű honlapján találhatók.

Vízi és szárazföldi látnivalók

Azok, akik egy jó adag adrenalint kedvelnek, élvezhetik a pörgős hullámvasutazást a szárazföldön (Megablitz), a vízen (Wildalpenbahn, Aqua Gaudi) vagy teljes sötétségben, lézershow-val (Darkride Insider). A világ legmagasabb láncos körhintája (Praterturm) 117 m magasságával 60 km/h sebességgel pörgeti a látogatókat.  A katapultok 100 km/h magasságba lőnek (Turbo Boost), a 37 m magas U-rámpa (Boomerang) 85 km/h sebességet ér el. Több gokart- és autóverseny-pálya, kísértetházak, mesebarlangok, lövöldék, labirintusok, trambulinok, hinták, csúszdák és sok más attrakció gondoskodik a szórakozásról. A belépőárak 3,00 EUR-tól felfelé mozognak. Az összes látnivaló listáját itt találja.

nyitvatartási idő
Egész évben & naponta 24/7

A főszezon március 15-én kezdődik és október 31-ig tart, a legtöbb látnivaló 10:00-01:00 óra között tart nyitva.

árak EUR
Bejárat a parkba free
A látnivalók ára 3,50 - 15,00

Jegyet csak az egyes látnivalókra kell vásárolni.

Tömegközlekedés

  • Metro: U1, U2 (Praterstern állomás)
  • Villamos: O és 5
  • Autóbusz: 5B, 80A és 82A

Érkezés a főpályaudvarról

A Südtiroler Pl. - Hbf megállótól szálljon fel az U1-es metróra (Leopoldau irányába), és szálljon le a Praterstern megállónál, amely közvetlenül a park mellett található.

Érkezés autóval

Bécsbe autópályabélyeg nélkül is lehet menni. Ilyenkor vigyázni kell, nehogy az autópályára kanyarodjon. Ez minden bizonnyal meghosszabbítja az utat, de egy napos utazáson megspórolhat néhány eurót. Javasoljuk, hogy mindig használja a navigációt. De ne felejtse el kikapcsolni az autópályák használatát.

Parkolás

A bécsi parkolás bonyolult lehet, ezért javasoljuk, hogy használja a közeli P+R parkolók vagy mélygarázsok egyikét, például a Prater-Ausstellungsstraße és a Prater-Waldsteingartenstraße parkolóházakat. A rövid távú parkolási övezetek az utcai parkolásra vonatkoznak. A hétköznapi parkolás legfeljebb 2 óra parkolási idővel fizetős. Hétvégén és ünnepnapokon a parkolás ingyenes és időkorlátozás nélküli. A városközpont egyes utcáiban szombatonként is korlátozások vannak érvényben. Ezeket a helyeket táblák jelzik.

  • Hétfő - péntek (max. 2 óra) 9:00 - 22:00 óra között
  • Hétvégén és ünnepnapokon a bécsi utcai parkolás ingyenes.

A rövid távú parkolási zónákban parkoláshoz parkolókártyát kell használni. Az adott kerület zónájának elejét tábla jelzi, a végét viszont nem, ezért figyelnie kell, hogy melyik kerületben tartózkodik. Az utcai parkolásért fizetni applikációkon keresztül is lehet, ahol regisztrálni kell.

Készpénzfizetés

A legtöbb látnivaló esetében készpénzre van szükség. Az óriáskerék és a Madame Tussauds viaszmúzeum esetében kártyával is lehet fizetni.

Rossz időjárás

Rossz időjárás esetén a nyitvatartási idő változhat. Egyes szabadtéri helyszínek az időjárási körülmények miatt zárva maradhatnak.

ATM-ek

A parkban összesen 7 bankautomata található. Elhelyezkedésüket a park térképén láthatja. Felhívjuk figyelmét, hogy a külföldi bankintézetek ügyfelei számára díjakat számíthatnak fel.

Veszteségek és leletek

Ha elveszett tárgyakat talál, kérjük, adja le azokat a Riesenradplatz információs pultjánál, vagy dobja be a talált tárgyak dobozába. Kétnapos tárolási idő után a talált tárgyakat az információs személyzet a talált tárgyak dobozába helyezi. A talált tárgyak doboza Bécs városának szolgáltatása, amelyet a főszezonban hetente kétszer, a téli szezonban pedig hetente egyszer ürítenek. Ha parkunkban elveszített valamit, kérjük, forduljon közvetlenül Bécs város központi talált tárgyak irodájához a +43 1 4000-8091-es telefonszámon. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy a dobozok kiürítésének időzítése miatt átfedések lehetnek.

Kutyák

A kutyákat szívesen látjuk a parkban, amíg pórázon tartjuk őket, a veszélyes fajták esetében szájkosár szükséges. A kutya nem rongálhatja vagy piszkolhatja be a park környezetét, és Ön felelős az esetleges károkért. Kérjük a kutyatulajdonosokat, hogy hozzanak magukkal kutyaürülék-gyűjtő zsákokat.

Közlekedési eszközök

Elektromos járművekkel (e-scooter, e-bike, Segway, hoverboard, golfkocsi stb.) tilos közlekedni, kivéve a bécsi Volksprater működési célú járműveit. Az egy- vagy többpályás kerékpárok használatakor tekintettel kell lenni a gyalogosokra. Ha a gyalogosok nagy száma miatt a biztonságos közlekedés nem lehetséges, minden jármű használata tilos, és a járműveket tolni kell.

Szállás

Közvetlenül a parkban nincsenek szálláshelyek. A park közelében azonban számos szálloda található.

Szállodák a környéken:

Prater Bécs

Tiefstraße – Ausstellungsstraße
1020 Wien
Tel.: +43/1/728 05 16
E-mail: info@wiener-prater.at
Web: www.prater.at