...
...

Schloss Hof kastély

Schloss Hof vára összetéveszthetetlenül uralja a Morava folyó osztrák partját, ha Dévényből és különösen a Devínska Kobyla dombról nézzük. A kerékpáros hídnak köszönhetően számunkra is csak egy "kőhajításnyira" van.

Akár autóval, akár kerékpárral vagy gyalog, egy kirándulás Hof várához érdekes tipp egy változatos délutánhoz. A Szabadság kerékpáros hídnak köszönhetően Devínska Nová Ves pozsonyi része a Moraván keresztül kapcsolódik az osztrák parthoz.

A gyalogosok és kerékpárosok számára kijelölt út közvetlenül a várhoz vezet, és kevesebb mint 3 kilométer hosszú. Nem kell aggódni a német nyelv miatt, szlovákul is beszélhetünk.

Az elfeledett kastély

A Hof-palotát a 18. század elején építtette korának egyik leggazdagabb embere, Savoyai Eugén herceg. A tekintélyes vidéki rezidenciát lenyűgöző építészetével és teraszos kertjeivel pihenésre és vadászatra használták. Mária Terézia idején átépítették, és a mai külsejét kapta. Ezt követően a császári udvar nem mutatott érdeklődést a birtok iránt, az értékes berendezési tárgyakat Bécsbe vitték, és a palota hosszú időre a hadsereg székhelye lett. A második világháború alatt a német Wehrmacht, a háború után a Vörös Hadsereg katonái állomásoztak itt.

A Schloss Hofnak sok látnivalója van

Kiterjedt felújítási munkálatok után 2005-ben több felújított termet és egy kápolnát nyitottak meg. A gyönyörű barokk kertet hét terasszal, több szökőkúttal, pavilonokkal, szobrokkal és színes virágágyásokkal szintén az eredeti történelmi tervek szerint újították fel.

A meglehetősen szerény állandó kiállítást tökéletesen ellensúlyozza a gazdag kulturális program, a hagyományos fesztiválok és a rendkívüli kiállítások. A gyerekek az állatfarmon pónikkal, fehér szamarakkal, juhokkal, kecskékkel, tevékkel és lámákkal szórakozhatnak. A farmon gyógynövényeket termesztenek, és kis műhelyekben hagyományos mesterségeket mutatnak be. Csütörtöktől vasárnapig a látogatók kocsikázhatnak. Népszerű rendezvények a húsvéti és a karácsonyi vásár, a tavaszi és az őszi kerti napok, a barokk állatfelvonulás, a pünkösdi fesztivál, a nagy lófesztivál, a szüreti fesztivál és a cápafesztivál.

A fesztiválokat általában népzene és néptánc, a helyi szokások bemutatása és a hagyományos termékek piaca kíséri. A helyiek a fesztiválokra a hagyományos viseleteikben érkeznek, amelyek nagyon népszerűek, és amelyeket a fiatalok is viselnek. A hangulat nagyon természetes és nyugodt.

A Schloss Hof egy impozáns barokk kastély Ausztriában, Alsó-Ausztria tartományban, Schlosshof településen. Ez a fenséges kastély Ausztria egyik legnagyobb barokk kastélya és fontos történelmi emlék.

A Hof-palota a 17. században épült, és a Habsburg család nyári rezidenciájaként szolgált. Az építészeti stílus a barokk és a rokokó elemeit ötvözi, és kiterjedt kertek és egy park veszi körül. A kertek jellegzetes geometrikus stílusban vannak kialakítva, és szökőkutakat, virágágyásokat, labirintusokat és történelmi zöldségeskerteket tartalmaznak.

Ma a Hof-palota népszerű turisztikai látványosság, ahol a látogatók felfedezhetik gazdag történelmét és építészetét. A kastélyban tett túra során megtekinthetők a reprezentatív szalonok, galériák, a kápolna és a magánszobák. Megcsodálhatja a csodálatos freskókat, a műalkotásokat és a történelmi bútorgyűjteményeket.

A kastély meglátogatása mellett részt vehetnek a 
az itt zajló tevékenységekben és eseményekben. 
zajlanak itt. Hof kastélya gyakran szervez tematikus kiállításokat, 
színházi előadásokat, zenei koncerteket és hagyományos rendezvényeket, 
amelyek közelebb hozzák Önt a hely történelméhez és kultúrájához.

A Schloss Hof palota kertje is megcsodálásra méltó. Sétálhat a kiterjedt réteken, megcsodálhatja a virágágyásokat és pihenhet a harmonikus természetben. A gyermekek számára játszóterek és oktatási tevékenységek is rendelkezésre állnak, hogy bővítsék történelmi és természeti ismereteiket.

A Schloss Hof Ausztria egyik legjelentősebb kulturális és történelmi helyszíne. Pompás építészete, kiterjedt kertjei és gazdag történelme miatt a világ minden tájáról érkező látogatók kedvelt célpontja.

A palota építési munkálatai 1725-ben kezdődtek Johann Bernhard Fischer von Erlach építész, a híres osztrák barokk építész irányításával. A palotát tekintélyes rezidenciának tervezték, reprezentatív szalonokkal, magánszobákkal, kápolnával és kiterjedt kertekkel.

Elkészülte után a Schloss Hof a császári udvar számára különböző társadalmi és kulturális események helyszínéül szolgált. Számos magas rangú vendéget láttak itt vendégül, köztük I. Ferenc József császárt és Erzsébetet (Sisi). A palota volt az a hely is, ahol a Habsburg család nyári elvonulások és pihenés céljából találkozott.

A Habsburg-monarchia bukása után a Schloss Hof többször is gazdát cserélt, és többször változott a használata. A 20. században a kastélyt elhanyagolták és megrongálták. 2002-ben azonban átfogó rekonstrukciós és restaurálási munkálatok kezdődtek, amelyek révén a kastély ismét régi fényében ragyogott.

nyitvatartási idő
Nyári szezon* - Napi 10:00 - 18:00

*A nyári szezon március 11-től 2023. november 1-ig tart.

A kastély, a kertek és a parasztház egész évben naponta nyitva tart, télen korlátozottan.

2023.12.24-én kívül nyitva tart még 25.12., 26.12. és 31.12. is.

árak EUR
Felnőttek 21,00
Kedvezményes jegy* 19,50
Gyerekek (6-18 év.) 12,00
2 felnőtt + 3 gyerek 54,00
6-18 éves korú iskolai csoportok min. 6,00

A 6 éves kor alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

*Elengedések a következőkre vonatkoznak: Nyugdíjasok, diákok (25 éves korig) és fogyatékkal élők a megfelelő igazolvány felmutatásával.

Az árakkal kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a kastély weboldalára.

Érkezés vonattal Bécsből

A bécsi főpályaudvarról (Vienna-Simmering, Vienna-Stadlau és Aspern Nord megállóhelyeken felszállási lehetőséggel) rendszeresen közlekednek közvetlen vonatok Marchegg állomásig.

Érkezés busszal

  • Bécsből - A Wien Hausfeldstraße-tól az 540-es regionális buszjárattal rendszeres közvetlen buszjárat indul a Schloss Hofba.
  • Marcheggből - Az 543-as regionális busszal közvetlen összeköttetés van Marchegg vasútállomás és a Schloss Hof & Schloss Niederweiden között.

Érkezés autóval Szlovákián keresztül

A Schloss Hof a morva mezőn fekszik Engelhartstettenben, Schloßhof faluban. A Schloss Hof a Petržalka-Berg határátkelőn, majd a B9-es úton keresztül érhető el. Az út körülbelül 30 percet vesz igénybe, és nem szükséges matrica.

Parkolás

A Schloss Hof területén 545 ingyenes parkolóhely és 21 buszparkoló áll rendelkezésre, Niederweidenben pedig 91 ingyenes parkolóhely és 6 buszparkoló áll rendelkezésre.

Vezetett túrák

Tárlatvezetés németül és kérésre angolul is elérhető. Az idegenvezetés típusától függően 4,00 €/felnőtt, 2,00 €/gyermek (6-18 éves korig) felárat kell fizetni.

Csoportos túrák 

10 főnél nagyobb létszámú csoportos túrák jelenleg csak a fenti linken történő megerősített regisztráció után lehetségesek.

Fényképezés és rögzítés

A kiállítási területeken szigorúan tilos a filmezés és a fényképezés. A kiállítási területeken kívül, magáncélra történő filmezés és fényképezés megengedett. A tárgyak és vitrinek megérintése vagy kopogtatása szintén tilos.

Háziállatok és etetés

Minden háziállat, beleértve a vakvezető kutyákat is, tilos a teljes területen. A kastély területén tilos az állatok etetése. Kérjük továbbá a látogatókat, hogy ne zavarják az állatokat és a többi látogatót túlzott zajongással vagy rádiózással.

Kerékpárok, drónok stb.

A kastély teljes területén tilos a kerékpár (beleértve a gyermekkerékpárokat is), görkorcsolya, görkorcsolya, gördeszka, roller stb. használata. A Barokk kertben tilos labdával, frizbi koronggal stb. játszani.  A kiállítás területén drónok reptetése tilos.

Dohányzás

A kastélyban tilos a dohányzás.

Mozgáskorlátozottak számára

A kastély, a kertek és a kerti kávézó teljesen akadálymentesítettek a kerekesszékkel közlekedők számára. Lift is rendelkezésre áll. A Niederweideni kastély nem akadálymentesített a kerekesszékkel közlekedők számára.

Schloss Hof

Schloss Hof 1
2294 Schloss Hof
Tel.: +43/0/228 520 000
E-mail: office@schlosshof.at
Web: www.schlosshof.at/en/