...
...

Sisi Múzeum

Ha az imádott osztrák császárné, Sisi igazi arcát szeretné megismerni, nincs is jobb hely, mint a bécsi múzeuma. Ez a hely olyan tényeket tár fel, amelyek számos mítoszt cáfolnak meg a híres császárnő személyiségéről és életéről. A múzeum a Hofburgban található, és belépőjeggyel a császári lakosztályokat és az Ezüstkamrát is megtekintheted.

Sisi Múzeum

A Sisi Múzeum hat teremre oszlik, és eredeti ruhák, fehérneműk, cipők és számos kiegészítő csodálatra méltó választékának ad otthont. A leghíresebb portrék és ékszerek is megtekinthetők. Sisi belső világát versgyűjteményekben írja le, amelyek gyakran a császári udvari élet iránti ellenszenvét mutatják. Nyilvánvaló a lovaglás, az utazás iránti szenvedélye és a külsőségek iránti megszállottsága. A kiállításon látható az 1898-ban meggyilkolt császárné posztumusz maszkja is.

Hofburg Imperial Apartmanok

A Ferenc József és Sisi császári pár 19 hivatalos és lakosztálya látogatható. A szobák rokokó stílusban vannak berendezve, gazdag stukkódíszítéssel, értékes faliszőnyegekkel és cseh kristályból készült csillárokkal. A túra a nagy audienciatermen, a császár dolgozószobáján és számos szalonon keresztül vezet a császárné magánszobáihoz, ahol egy fitneszterem és egy eredeti bútorokkal berendezett fürdőszoba található. Néhány kamra a császári család egyszerűségével és igénytelenségével lep meg, míg a reprezentatív szobák ezzel szemben bővelkednek a luxusban és a bőségben.

Ezüst kamra

(A császári háztartás asztali terítékének legszebb darabjait képviseli. A tárgyak értékes üvegből, ezüstből és porcelánból készültek. A berendezési tárgyak között szerepelnek asztali textíliák, valamint az udvari konyha főző- és sütőedényei is. A legcsodáltabb darab az úgynevezett milánói középső darab, amely akár 30 méter hosszú is lehet.

Az ezüst kamra

(A császári háztartás asztali terítékének legszebb darabjait képviseli. A tárgyak értékes üvegből, ezüstből és porcelánból készültek. A berendezési tárgyak között szerepelnek asztali textíliák, valamint az udvari konyha főző- és sütőedényei is. A legcsodáltabb darab az úgynevezett milánói középső darab, amely akár 30 méter hosszú is lehet.

nyitvatartási idő
Napi 9:00 - 17:30

A túrákra egész évben és az ünnepek alatt is van lehetőség.

Az utolsó lehetséges belépés 16:00.

árak EUR
Felnőttek 17,50
Gyerekek (6-18 év.) 11,00
Kedvezményes jegy* 16,60
Hangos útmutató free

*Elengedés vonatkozik: nyugdíjasokra, diákokra (25 éves korig) és fogyatékkal élőkre a megfelelő igazolvány felmutatásával.

10 vagy több fős csoportok esetén előzetes foglalás szükséges!

A jegyekkel, valamint a kombinált jegyekkel kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a Sisi Múzeum hivatalos weboldalára.

Tömegközlekedés

Tömegközlekedési járatok, amelyek közvetlenül a Hofburghoz visznek

  • Metro: U3 (narancssárga), leszállás a Herrengasse-nál.
  • Villamosok: (1, 2, D és 71, leszállás a Burgring megállónál).
  • Buszok: (1A és 2A), leszállás a Hofburgnál.

Érkezés a főpályaudvarról

A főpályaudvarról 6 perc séta a Südtiroler Platz metróállomásig a Leopoldau felé, az U1-es vonalon a Stephansplatznál szálljon le. Innen a múzeum mindössze 6 perc sétára található.

Érkezés autóval

Bécsbe autópályabélyeg nélkül is lehet menni. Ilyenkor vigyázni kell, nehogy az autópályára kanyarodjon. Ez minden bizonnyal meghosszabbítja az utat, de egy napos utazáson megspórolhat néhány eurót. Javasoljuk, hogy mindig használja a navigációt. De ne felejtse el kikapcsolni az autópályák használatát.

Parkolás

A bécsi parkolás bonyolult lehet, ezért javasoljuk, hogy használja a közeli P+R parkolók egyikét, például a Parkhaus Opernringhof, a CONTIPARK Tiefgarage Am MuseumsQuartier vagy a Kärntnerstraße Tiefgarage parkolókat. A rövid távú parkolási övezetek az utcai parkolásra vonatkoznak. A hétköznapi parkolás legfeljebb 2 óra parkolási idővel fizetős. Hétvégén és ünnepnapokon a parkolás ingyenes és időkorlátozás nélküli. A városközpont egyes utcáiban szombatonként is korlátozások vannak érvényben. Ezeket a helyeket táblák jelzik.

  • Hétfő - péntek (max. 2 óra) 9:00 - 22:00 óra között
  • Hétvégén és ünnepnapokon a bécsi utcai parkolás ingyenes.

A rövid távú parkolási zónákban parkoláshoz parkolókártyát kell használni. Az adott kerület zónájának elejét tábla jelzi, a végét viszont nem, ezért figyelnie kell, hogy melyik kerületben tartózkodik. Az utcai parkolásért fizetni applikációkon keresztül is lehet, ahol regisztrálni kell.

Csoportok

10 főnél nagyobb csoportoknak előre kell foglalniuk a reservierung@sisimuseum-hofburg.at címen.

Túrák

A naponta német és angol nyelvű idegenvezetések körülbelül 60 percig tartanak.

  • Felnőttek: 21,50 €
  • Gyermekek: 13,00 €
  • Kedvezményesen: 20,50 €

Az akadálymentes hozzáférés és a vakok

A kerekesszékek a személyi igazolvány felmutatásával ingyenesen vehetők igénybe a sorompónál. Minden kiállítási terület megközelíthető rámpákon, mobil kerekesszékes korlátokon és lifteken keresztül.
A vak vagy kerekesszékes látogató látogatókártyáján feltüntetett kísérő személy ingyenesen léphet be.

Állatok

Háziállatok (a szolgálati állatok kivételével) nem engedélyezettek a kiállítási területeken.

Fényképezés

A múzeum minden területén tilos a fényképezés és a videózás, kivéve a Császári Ezüstgyűjteményt.

Poggyászok

A látogatók nem hozhatnak magukkal nagyméretű tárgyakat vagy bármilyen csomagot - bőröndöket, táskákat, robogókat stb. A múzeumban nincs csomagmegőrző.

Audio guide

Az Ezüstgyűjteményről és a császári lakosztályokról szóló audio guide-ok 13 nyelven ingyenesen elérhetők. A múzeum hivatalos honlapjáról online letölthető, mielőtt a múzeumba látogatna.

Sisi Museum

Hofburg 
Michaelerkuppel
A-1010 Bécs
Tel.: +43/1/533 75 70
E-mail: info@hofburg-wien.at
Web: www.hofburg-wien.at