Fürdés a Neusiedler-tónál, csaknem a tengerben

PhotogalleryNavigationDiscussion

Az osztrák Neusiedlsee üdülőhelyén, a végtelen strandok, a fenyőmólók és a vitorlás hajók kikötőjében egy igazi "tengerparti" üdülési hangulat uralkodik. A pozsonyiakat meghódították a tiszta és karbantartott strandok, a minőségi szolgáltatások, a könnyű megközelítés, a zavartalan parkolás és dicsérik az osztrák vendégszeretetet is.

©Podersdorf Tourismus

Csak egy ugrásnyira  Pozsonyból

A Neusiedl-tó legszebb strandjai a keleti parton találhatók, amely egyúttal Pozsonyhoz is a legközelebb fekszik. Kevesebb mint egy óra autózással elérhetőek a Neusiedl am See (42 km), a Weidenamsee (45 km), a Podersdorfamsee (56 km) vagy az Illmitz (67 km) kedvelt üdülőhelyei.

Az út kerékpárral is megtehető. A kerékpárút Pozsonyból a Lafranconi-hídtól közvetlenül a tóig vezet. A Neusiedler See környéke  kerékpáros túrákra  alkalmas, jól jelzett útvonalak vezetnek a tó körül és környékén, amely a  Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park részét képezik.

Így fürödjenek az „osztrák tengeren“

A strandonm tömeg nélkül

Az turizmus élénk nyüzsgése ellenére, még a főszezonban sem kell félni a tumultustól. A strandok elég hosszúak és tágasak, a pázsitot karbantartják és elegendő helyet biztosítanak a napsütésben de  a fák árnyékában is. A Podersdorfamsee-ban található a legnagyobb kavicsos és alacsony partvonalú strand.

Hosszú sekély partok

Habár a tó területe mintegy 300 km², még a közepén sem találhat 1,8 méternél nagyobb mélységet. A kényelmesen sekély vizet nagyra értékelik a kisgyermekes családok és a kezdő szörfözők. A tó alja homokos, apró kavicsos területekkel. Iszapos fenék inkább csak a nádas közelében és a  kikötők közelében található, a nyilvános strandokon kívül.

Meleg „tengeri“ víz

A sekély víznek köszönhetően a tóban lévő víz gyorsan felmelegszik és forró nyári hónapokban akár a 30 ° C-t is elérheti. Hőmérséklete átlagosan 22 ° C körül mozog. A magas hőmérséklet és a sekély fenék ellenére nincsenek benne vízalgák vagy gyomok. Erről a víz  sótartalmú vize tehet,  amely ezen felülül a tó valószínűleg kevésbé vonzó, barna színét eredményezi. A víz azonban biológiailag és kémiailag is rendkívül tiszta.

Hullámok, mint a tengeren

A szelesebb éghajlat a felszínén kellemes „tengeri“ hullámokat hoz létre, ami a szél erőssége növekedésével néha nagyobbá válik. Nagyszerűen megfelel a vízi sportok űzésére, mint a vitorlázás, szörfözés,  vagy sárkányszörfözés.

Kedvenc üdülőhelyek Neusiedl, Weiden, Podersdorf és Illmitz

Minden strandközpont magas színvonalat biztosít, a szolgáltatások  az igényesebb látogatókat is kielégítik. Magától értetődőek a karbantartott  WC-k, a melegvizes zuhanyzók és öltözőszekrények megléte. A légkompresszor gumicsónakok és úszógumik felfújására ingyenesen használható.

A gyerekek kitombolhatják magukat  a játszótereken vagy a gyermekmedencékben és a sok látnivalóban bővelkedő gyermekparkokban. Az központok röplabda-, kosárlabda-, labdarúgó-, tenisz-, asztalitenisz-, minigolf-, stb. pályákkal vannak ellátva.  Bérelhetőek vízibiciklik,  csónakok, kajakok, vagy elektromos motorcsónakok. Ugyancsak látogathatják a  szörfiskolát, ahol szörfdeszkákat és vitorlás hajókat  is bérelhetnek. A kikötők hajókirándulásokat kínálnak.

A frissítőket a helyi büfék és éttermek biztosítják, benne a helyi specialitásokat is.  Néhány vendéglőben  szlovákul  is megértik magukat. A tó mellett számos szálláshely vehető igénybe, vagy lehet sátorozni lehet a helyi kempingekben.

Kutyával tilos a belépés.

Nyitvatartás

A strandok egész évben elérhetőek, csak a nyári időszak bizonyos idején kell belépődíjat fizetni. Ezeken az órákon kívül a belépés  ingyenes.

SeebadNeusiedlamSee április vége – szeptember vége 08:00 – 18:00
WeidenamSee április –  október 07:30 – 17:00
PodersdorfamSee április vége –  szeptember vége 07:30 – 17:00
Illmitz április eleje – október vége 08:00 – 19:00

Belépődíj

NeusiedlamSee Egész napra  15:00 után Szezonban
Felnőtt 5,00 € 3,20 € 60,00 €
Gyerek 6-13éves 2,50 € 1,20 € 23,00 €
Ifjúsági és diák 14-25 éves, nyugdíjasok és rokkantak 3,50 € 2,20 € 35,00 €
Szörfösök 8,50 € 103,50 €

 

10 fő feletti csoportok esetén 10%  árengedmény érvényes.

 

A gyerekeknek 6 éves korig a belépés ingyenes.

 

A születésnapján minden látogatónak ingyenes a belépés, ezt személyi igazolvánnyal kell igazolni.

 

WeidenamSee Egésznapos  14:00 után Szezonban
Felnőtt 4,00 € 2,50 € 40,00 €
Gyerek 10-15 éves 2,00 € 1,50 € 15,00 €
Szörfösök 4,00 € 90,00 €

A gyerekek 10 éves korig ingyenesen léphetnek be.

PodersdorfamSee Egésznapos  14:00 után
Felnőtt 5,40 € 4,30 €
Gyerek 6-15éves 2,10 € 1,10
Szörfösök 3,50 €

A gyerekek belépése 6 éves korig ingyenes.

Illmitz Egésznapos Szezonban
Felnőtt 2,50 € 55,00 €
Szörfösök 5,00 € 110,00 €

A gyerekek belépése 10 éves korig ingyenes.

Cím

Neusiedl am See, Seestraße, 7100 Neusiedl am See
Weiden am See, Seestraße, 7121 Weiden am See
Podersdorf am See, Seestraße, 7141 Podersdorf am See
Illmitz, Seegasse, 7142 Illmitz

Show on map

Locations mentioned in post

marker

Fürdés a Neusiedler-tónál

Az osztrák Neusiedlsee üdülőhelyén, a végtelen strandok, a fenyőmólók és a vitorlás hajók kikötőjében egy igazi "tengerparti" üdülési hangulat uralkodik. A pozsonyiakat meghódították a tiszta és karbantartott strandok, a minőségi szolgáltatások, a könnyű megközelítés, a zavartalan parkolás és dicsérik az osztrák vendégszeretetet is.
Show on map Route here