...

Bécsi Állatkert

A pingvinektől az orangutánokon át az óriáspandákig: Tapasztaljon meg több mint 700 állatfajt az UNESCO Világörökség része egyedülálló légkörében, és merüljön el a különböző állatvilágokban az Antarktisztól a trópusokig.

A bécsi Tiergarten Schönbrunn a világ legrégebbi állatkertje, és egymás után ötször választották meg Európa legjobb állatkertjének. A schönbrunni UNESCO Világörökség részeként a császári nyári rezidencia a kultúra és a természet rendkívüli kombinációját kínálja, és a természet és a fajok védelmére szeretné inspirálni látogatóit. Ez a birodalmi atmoszféra adja ma különleges varázsát.

700 állatfaj: az antilopoktól a zebrákig

A 17 hektáros területen a látogatók több mint 700 állatfajt figyelhetnek meg a világ minden részéről, köztük a legveszélyeztetettebb fajokat is. Vannak köztük zsiráfok, amelyeket szemmagasságban nézhetünk meg egy galériából, orángutánok kötélről kötélre ugrálnak, szibériai tigrisek szunyókálnak az emelvényükön, koalák lakmároznak eukaliptuszlevélen és afrikai elefántok szunyókálnak iszapfürdőt. Nagyon népszerűek a nyughatatlan szurikáták is, akik játszva vagy a homokban kotorászva múlatják az időt.

A látogatók kedvencei: óriáspandák

Az állatkert legnépszerűbb lakói az óriáspandák. A Schönbrunni Állatkert egyike azon kevés állatkerteknek a világon, amelyekre a Kínai Népköztársaság egy pandapárt bízott. A Schönbrunni Állatkert az egyetlen állatkert Európában, amelynek sikerült természetes úton felnevelnie ennek a veszélyeztetett fajnak a fiókáit. Miután itt születtek Fu Long (2007), Fu Hu (2010) és Fu Bao (2013) kölykök, 2016-ban Yang Yang lett az első fogságban tartott nőstény panda, aki emberi segítség nélkül nevel ikreket – ez világszerte szenzáció.

„Utazás a világ körül” állatpavilonokon keresztül

Ha az időjárás nem kedvez a szabadtéri kifutón való sétához, akkor a számtalan állatpavilonban bepillanthatunk az állatvilág különböző szegletébe: a többszintes esőerdőpavilonba, amely a trópusi esőerdők változatos állatvilágának ad otthont, az akvárium és terrárium pavilon színes halaival és lenyűgöző hüllőivel, a történelmi Majompavilon, amely különféle főemlősfajoknak ad otthont a mókusszerű szaimáktól a vörösfülű makikig, a Sarki pavilon, amely bepillantást nyújt a fókák víz alatti világába A pingvinek és a pingvinek mellett található a Polar Dome, ahol a süllyedő medvéket nézheti, vagy a Tiroler Hof, ahol többet tudhat meg a legrégebbi állatfajtákról.

Élményekkel teli állatkert

Az állatkert látogatóinak lehetőségük van különféle állatfajok etetésében részt venni, és sok érdekességet megtudni róluk. A sörény echidnák etetése különösen népszerű. Az állatkert változatos gasztronómiája az ételek széles választékával, köztük osztrák specialitással csábít. Az érdekes tárlatvezetések és a panorámavonattal való utazás is felejthetetlen élménnyé teszi az állatkerti látogatást.

nyitvatartási idő
Január 9:00 - 16:30
Február 9:00 - 17:00
Március 9:00 - 17:30
Április - szeptember 9:00 - 18:30
október (nyári időszámítás) 9:00 - 17:30
Október - december 9:00 - 16:30

árak EUR
Felnőttek 26,00
Gyerekek és tinédzserek 15,00
Fogyatékossági kártyával rendelkező személyek 15,00
2 felnőtt + 3 gyerek 85,00

10 fő feletti csoportok 2 euró/fő kedvezményben részesülnek

táplálás

Minden állatunk gondosan összeállított takarmányt kap, amely az ő igényeihez és viselkedéséhez igazodik. Annak érdekében, hogy állataink egészsége ne sérüljön, és ne szokjanak hozzá az élelemért koldulni, teljes etetési tilalom van érvényben az egész állatkertben.

Kérjük, ne zavarják az állatokat

Az állatoknak is pihenésre van szükségük. Kérjük, ne próbálja meg felkelteni az állatok figyelmét hangos kiabálással, ablakok beverésével stb. Tilos hangos zenét játszani, zenét produkálni vagy túlzott zajt kelteni. A sorompók átlépése és a kifutóba való benyúlás az állatokat és az embereket egyaránt veszélyezteti, ezért szigorúan tilos.

fotózás és filmezés

A magáncélú filmezés és fotózás javasolt. Kereskedelmi felvételekhez a vezetőség engedélye szükséges. Felhívjuk figyelmét, hogy egyes épületekben tilos villogó lámpák használata.

kutyák és egyéb háziállatok

A teljes kastélypark területén, így az állatkertben is tilos a zöldterületekre bemenni, kutyát és egyéb állatot behozni. Kiképzett vakvezető és segítő kutyák (oltási kártyával és megjelölt hevederrel) megengedettek. Az állatkertben a segítő kutyáknak a következő védőoltásokban kell részesülniük: veszettség, szopornyica, parvovírus, leptospirózis és fertőző hepatitis (HCC). A pénztárban érvényes oltási igazolást kell bemutatni.

Az állatkerti házirend

  • Segíts nekünk az állatkert tisztán tartásában. Használja a szemeteskukákat.
  • Az állatkert személyzetének utasításait mindenkor be kell tartani.
  • Tilos a kerékpározás, görkorcsolya, gördeszka, roller stb. Ugyancsak tilos labdákkal, repülő frizbivel és hasonlókkal játszani. A léggömbök szintén nem megengedettek.
  • Az állatkert dolgozóinak jogában áll kilakoltatni azokat a látogatókat, akik nem tartják be az állatkert látogatói szabályzatát.
  • A belépőjegyet meg kell őrizni és kérésre bemutatni. Érvényét veszti, amikor elhagyja az állatkertet.
  • Biztonsági okokból 14 éven aluli gyermekek csak felnőtt kíséretében látogathatják az állatkertet. Ezek az emberek felelősek a gyerekekért!

Az egész éves jegy csak fényképes igazolvánnyal együtt érvényes, és minden látogatás alkalmával be kell mutatni. Nem ruházható át, és visszatérítés nélkül elkobozzák visszaélés esetén. Kérjük, vegyék figyelembe az állatkert zárási idejét, melyet a bejáratoknál kifüggesztünk és hirdetményekben közölnek, mert a kastélypark rövid időn belül bezár.

Schönbrunner Tiergarten

Maxingstraße 13 b
1130 Wien
Tel:  +43 1 877 92 94-0
E-Mail: office@zoovienna.at
Web:www.zoovienna.at/hu/